Spelen met Emoties

 

 

In Spelen met Emoties neemt schrijver Angelique Schoenmaekers kinderen aan de hand om naar hun gevoel te luisteren.

Ze leert ze niet alleen luisteren, ze leert ze ook met elkaar en met opvoeders en verzorgers praten. Het boek laat je zien dat je, je uiteindelijk altijd fijner voelt als je zegt wat er in je omgaat, hoe eng het ook kan lijken.

Doormiddel van tekenende voorbeelden als het bange ballonnetje, een (niet zo) boze draak en een balletje wol dat niet los kan laten maakt ze bespreekbaar wat soms moeilijk is.

 

In heldere taal weet ze de kinderen aan het denken te zetten en opent ze het gesprek over onder andere verdriet en angst.


Over Angelique...

 Spelen met Emoties.

 

Dit boek is ontstaan door dat ik ben opgegroeid in de generatie waar we niet over Emoties praten. Mij is geleerd mooi weer te spelen en doen of er niks aan de hand was. Zoals zo velen, hoor ik.
Er was toen nog geen logopedie of een pedagoge, die je ook als ouder hielp, hoe je kind daar mee om moest leren gaan.
Ik heb dus toen ik zelf moeder werd, samen met mijn dochters hiermee leren omgaan.
Ik wil graag deze generatie helpen om daar wel mee te leren omgaan.
Want het is allemaal al moeilijk genoeg vandaag de dag als kind, maar zeker ook voor volwassenen die dagelijks met kinderen omgaan.
Is t niet als ouder dan wel als leerkracht of specialist.

Veel leesplezier gewenst. 

 

Angelique Schoenmaekers – Coenen is een moeder van twee dochters, die samen met haar petekind de illustraties voor ‘Spelen met Emoties’ hebben gemaakt.

 

Angelique moet leven met een chronische aandoening EDS. Dit syndroom dat haar lichaam aantast, heeft ervoor gezorgd dat zij en haar gezin samen heel veel hebben meegemaakt. Toen ze het rustiger aan moest doen, besloot ze verhalen voor kinderen te gaan schrijven. Haar missie om emoties spelenderwijs bespreekbaar te maken volbrengt ze in haar eerste kinderboek

Heeft u een vraag, neem contact met ons op...

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.